Activiteiten

Stofbeheersing

Stofhinder is een steeds wederkerend fenomeen bij langdurige droge periode binnen industriële activiteiten. De meeste oplossingen zijn gebaseerd op verneveling met behulp van water, wat in deze periodes ook een schaars goed is, en waar bewust mee omgegaan moet worden.

Tijdelijke afdek

Het éénmalige afdekken via een spuitsonde maakt dat de hopen geen omzien meer hebben noch naar emissie noch in onderhoud. Het gamma van EuroCover heeft voor elke specifieke problematiek, hetzij geur-, stof- of asbestvezelverspreiding een product met een specifieke samenstelling ontwikkeld. Alle producten worden in oplossing gebracht en gemengd met een geringe hoeveelheid water. Vervolgens wordt het mengsel aangebracht via een spuitsonde, die rechtstreeks is gekoppeld aan de menger. Het product werkt onmiddellijk en blijft 6 maanden stabiel na uitharding zelfs in vochtige periodes of hevige regenval.

Bij diverse handelingen

Door DUSTCORRECT toe te voegen aan water zullen afvalverwerkers, aannemers, … tot de helft minder water verbruiken. Het polymeer zorgt ervoor dat er een betere binding ontstaat met het te behandelen stof. Hierdoor is er minder bevochtiging nodig. Er zal dus minder stof ontstaan bij het lossen van afval, er zal dus minder stofhinder zijn op werfwegen, …

Op deze manier pakt TerraCorrect op een efficiënte manier het emissieprobleem van stof aan met een techniek die zeer arm is aan waterverbruik.